Linkuri accesibilitate

PNL Sector 5 depune plângere penală pentru tentative de fraudare a votului


Romania- Alegeri locale, imagine generică
Romania- Alegeri locale, imagine generică

Organizația PNL Sector 5 a avertizat posibile tentative de fraudare a votului, la alegerile locale, încă din primele ore de la deschiderea secțiilor de vot.

Conform unui comunicat de presă, reprezentanții PNL din secțiile de votare din Sectorul 5 au descoperit în trei rânduri reprezentanți ai PSD și ALDE care distribuiau, în secție mai multe buletine de vot pentru Primar General și Primar de Sector, către anumiți votanți, anume aleși de ei.

Persoanele cărora li s-au înmânat aceste buletine au fost surprinse când încercau să introducă buletinele de vot, ștampilate, în urnele de vot, mai acuză PNL.

PNL Sector 5 anunță că va face plângere penală și somează PSD și ALDE să înceteze cu manevrele de încălcare a legii.

Desfășurarea în timp real a alegerilor locale, pe live-blog-ul Europa Liberă

La ora 7 s-au deschis cele aproape 19.000 de secții de votare, dintre care circa 1.200, în București. Procesul electoral va dura până la ora 21.

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul în care alegătorul își are domiciliul sau reședința și numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.

Alegătorii pot identifica secția de votare la care sunt arondați și adresa acesteia, accesând site-ul Registrului Electoral și introducând datele personale.

XS
SM
MD
LG