Linkuri accesibilitate

Traficul rutier se redeschide parțial pe podul Kerci


 „Transportul cu motor pe Podul Crimeea a fost restabilit în sensul invers pe banda cea mai exterioară din dreapta”, a anunțat vicepremierul ru Marat Husnullin.
„Transportul cu motor pe Podul Crimeea a fost restabilit în sensul invers pe banda cea mai exterioară din dreapta”, a anunțat vicepremierul ru Marat Husnullin.

Traficul rutier parțial a fost deschis pe o bandă a Podului Kerci, din Crimeea, a declarat vicepremierul rus Marat Husnullin pe canalul său de Telegram, la aproape 24 de ore după ce podul a fost lovit de două explozii.

„Transportul cu motor pe Podul Crimeea a fost restabilit în sensul invers pe banda cea mai exterioară din dreapta”, a scris Husnullin luni, citat de Reuters.

Un cuplu de ruși a fost ucis, iar fiica lor în vârstă de 14 ani a fost rănită luni, într-un atac atribuit ucrainenilor asupra podului construit de Putin după ce Moscova a anexa ilegal Crimeea de la Ucraina în 2014.

Kievul nu și-a revendicat responsabilitatea pentru atac.

Incidentul a complicat planurile pentru turiștii ruși pentru care Crimeea este în mod tradițional o destinație majoră.

Presa de stat a difuzat luni imagini cu ambuteiaje în timp ce turiștii ruși se grăbeau spre casă, conducând prin părți din sudul Ucrainei controlate de forțele ruse.

Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG