Linkuri accesibilitate

Polemica dintre Gabriela Firea și ministrul Costache se mută la Parchet. Sora primarului, implicată în dispută


Gabriela Firea susține că sora ei ar fi putut să fie „mult mai mult” decât șefă de cabinet a șefului Gărzii de Mediu, după ce sora i-a fost demisă de ministrul Mediului
Gabriela Firea susține că sora ei ar fi putut să fie „mult mai mult” decât șefă de cabinet a șefului Gărzii de Mediu, după ce sora i-a fost demisă de ministrul Mediului

Gabriela Firea a anunțat că-i va face plângere penală ministrului Mediului, Costel Alexe, pentru că ar fi indus panică în rândul populației și al corpului diplomatic când a susținut că bucureștenii ar trebui să poarte mască de protecție în București pentru că se respiră otravă. Gestul primarului de București vine după ce Firea i-a recomdat ministrului să se mute din Capitală dacă este nemulțumit de poluare.

„Am pregătit plângerea împotriva ministrului Mediului, domnul Costel Alexa (n.r. Alexe), pentru că a indus panică în rândul populației afirmând în emisiuni televizate și reluând acele declarații pe pagina sa de socializare că în București, cetățenii ar trebui să poarte mască de protecție și că se respiră otravă. Consider că domnul Alexa a avut sau are un interes și politic și patrimonial făcând aceste afirmații, deoarece în afara faptului că induce stare de panică în rândul populației și în rândul ambasadorilor, pune pe fugă sistemul investițional”, a spus Gabriela Firea, vineri, la primăria Capitalei, unde a organizat o dezbatare pe tema poluării din București, la care l-a invitat și pe Costel Alexe, care, însă, nu a fost prezent.

Alexe a spus sâmbătă că valorile de poluare din Capitală indicau procente cu 600% mai mari decât cele normale și a anunțat că Bucureștiul va fi monitorizat cu privire la calitatea aerului, alături de Iași și Brașov, iar autoritățile responsabile vor fi sancționate pentru orice abatere.

În replică, Firea i-a sugerat lui Alexe să se mute din București și s-a justificat susținând că nu se poate schimba în 36 de luni ce nu s-a făcut în zeci de ani.

Anunțul primarului general privind plângerea penală pe care i-o pregătește lui Alexe a venit, însă, în contextul în care acesta anunțase în urmă cu o zi, pe pagina sa de Facebook, că, de comun acord cu comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Gabriela Dorojan, au convenit ca aceasta să-și dea demisia.

Numai că, s-a aflat ulterior, șefa de cabinet a comisarului de la Mediu era chiar sora Gabrielei Firea, care a declanșat un atac furibund la adresa ministrului.

„Sora mea, neavând 3 la Bac, că așa se promovează, nefiind sponsor PNL, nefiind agramată, având două facultăți, realizate cu adevărat, nu copii după diplome și un doctorat în protecția mediului, nu mai poate să lucreze în domeniu, trebuie să lase loc unora cu 3, unora care s-au ocupat de Cadastru, sponsorilor PNL și agramaților. Ea a avut oferte și propuneri de a fi mult mai mult decât de a fi șeful de cabinet al comisarului Gărzii de mediu, dar având în vedere că eu sunt primar general și sunt implicată în activitatea politică, întodeauna am sfătuit-o să nu accepte aceste avansări pentru a nu se specula că au fost făcute pe criteriul personal și nu pe cel profesional”, a spus, vineri, Firea, la dezbtarea organizată de municipalitate pe tema poluării din București.

Angelica Cobzaru era șefa de cabinet a Gabrielei Dorojan din 2018 iar înainte a lucrat la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG