Linkuri accesibilitate

Poliția Română pregătește câini pentru detectarea persoanelor cu Covid-19


Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că la Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu a început anul trecut un proiect care are ca scop antrenarea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2.

Lucian Bode a anunțat pe Facebook că a vizitat joi, împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu.

Acesta a spus că, în anul 2020, la nivelul centrului a început un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

„Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare.

Acesta a mai spus că în cei 70 de ani de existență ai Centrului Chinologice s-au obținut „rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migrației ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică și, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2”.

Lucian Bode i-a asigurat pe angajații centrului din Sibiu de susținere pentru eficientizarea și modernizarea unității.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG