Linkuri accesibilitate

Polonia a obținut ridicarea vizelor pentru Statele Unite


Președintele SUA, Donald Trump, și cel polonez, Andrzej Duda, după semnarea unui acord în domeniul apărării între cele două țări
Președintele SUA, Donald Trump, și cel polonez, Andrzej Duda, după semnarea unui acord în domeniul apărării între cele două țări

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că Departamentul de stat al SUA a nominalizat oficial Polonia pentru intrarea în programul Visa Waiver, potrivit unei declarații oficiale a Casei Albe.

„Este un pas important pentru continuarea intensificării relațiilor economice, de securitate, a celor culturale, precum și a legăturilor dintre cetățenii celor două națiuni”, se arată în comunicatul de la Washington. Polonia a fost nominalizată în program, iar Departamentul Secutirății Naționale din Statele Unite va lua măsurile ce vor urma astfel ca, pe cât de curând posibil, cetățenii acestei țări să poată călători în SUA fără vize, cu destinație turistică sau de afaceri.

„Relațiile bilaterale dintre Statele Unite și Polonia nu au fost nicicând mai puternice, iar aceasta va duce la realizări remarcabile pentru ambele țări”, se mai arată în comunicatul oficial al Casei Albe.

Președintele Donald Trump anunțase recent că Polonia va beneficia de ridicarea vizelor pentru Polonia.

În recenta vizită a președintelui român, Klaus Iohannis, liderul american a arătat că speră ca și România să fie inclusă cât mai curând în programul Visa Waiver, care ar însemna circulația fără vize a românilor în Statele Unite.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG