Linkuri accesibilitate

Polonia trimite încă 500 polițiști la granița cu Belarus


Ofițeri de poliție din Polonia, la punctul de trecere a frontierei Bobrowniki - Bierestowica, februarie 2023.

Polonia va desfășura încă 500 de ofițeri de poliție la granița cu Belarus, pentru a spori securitatea, ca răspuns la informațiile că gruparea de mercenari Wagner intenționează să-și stabilească o bază în această țară, transmite agenția de presă dpa.

Ministrul polonez de Interne, Mariusz Kaminski, a declarat că cei 500 de polițiști suplimentari, inclusiv membri din unitatea de prevenire și antiterorism, îi vor sprijini pe cei 5.000 de polițiști de frontieră și 2.000 de soldați deja staționați de-a lungul graniței cu Belarus.

„Din cauza situației tensionate de la granița cu Belarus, am decis să ne întărim forțele”, a scris Kaminski pe Twitter.

Măsura vine și ca urmare a încercărilor de treceri ilegale pe teritoriul UE, de-a lungul graniței de 418 kilometri dintre cele două țări.

Poliția de frontieră poloneză a declarat duminică că 187 de persoane au încercat în ziua anterioară să intre ilegal în Polonia, scrie Reuters.

Vicepremierul Jaroslaw Kaczynski, responsabil pentru probleme de securitate, anunțase recent cu privire la întărirea capacității de securitate a granițelor estice.

La finalul lunii iunie, în presa independentă din limba rusă au apărut informații potrivit cărora Belarus construiește mai multe tabere pentru a adăposti circa 8.000 de mercenari.

În urma unei revolte abandonate, de la sfârșitul săptămânii trecute, șeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, s-a refugiat în Belarus împreună cu o pate din forțele sale.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    George Costiță a intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după o experiență de zece ani la Digi24 și Aleph News. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași, a lucrat la edițiile online ale celor două redacții, pe zona de știri și evenimente la zi.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG