Linkuri accesibilitate

Explozii la Crevedia | Un pompier de 28 de ani este primul pacient internat în străinătate care a revenit în România


Radu, pomier în vârstă de 28 de ani, a fost tratat timp de o săptămână într-un spital din Graz, Austria. A revenit marţi noapte în România, fiind întâmpinat de premierul Marcel Ciolacu.

Radu, un pompier de 28 de ani transferat pentru tratament în străinătate după ce a fost rănit în intervenţiile de la exploziile din Crevedia, a revenit marţi noapte în România, într-o stare de sănătate bună, a transmis Guvernul. Alte 11 persoane sunt internate în spitale din afara ţării.

Radu, pompier din Bucureşti, a fost spitalizat timp de o săptămână la secţia de Chirurgie plastică a spitalului din Graz, Austria.

Ambasada României la Viena a postat marţi seară mai multe fotografii, inclusiv imagini cu evoluţia pe parcursul spitalizării, înainte de revenirea în ţară a acestuia.

Miercuri dimineaţă, Guvernul România a anunţat că pompierul a ajuns în ţară şi este într-o stare de sănătate bună.

„L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună și va putea să revină la viața normală în scurt timp. I-am mulțumit pentru curaj și pentru că, împreună cu colegii săi, a intervenit să-și salveze semenii și să securizeze zona afectată de exploziile puternice”, a spus premierul Marcel Ciolacu, într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului.

Radu, la sosirea pe aeroport, în România, după o săptămână de spitalizare în Austria.
Radu, la sosirea pe aeroport, în România, după o săptămână de spitalizare în Austria.

Primul-ministru a spus că sunt veşti bune legate şi de ceilalţi doi români care sunt trataţi în Austria.

„Pe ei și pe toți românii noștri, pompieri și civili, îngrijiți acum în unități medicale din străinătate, îi așteptăm cu bine acasă!”, a transmis el.

Guvernul a prezentat pe scurt situaţia pacienţilor români internaţi în spitale din străinătate.

Astfel, 11 pacienți cu arsuri mai sunt tratați în Belgia (2 pacienți), Italia (2 pacienți), Austria (2 pacienți), Germania (4 pacienți) şi Norvegia (1 pacient), în cadrul Mecanismului european de protecție civilă şi transfer la unităţi medicale din alt stat, activat la scurt timp după producerea exploziilor.

Radu alături de familie la sediul Ambasadei României din Austria, înainte de revenirea în ţară.
Radu alături de familie la sediul Ambasadei României din Austria, înainte de revenirea în ţară.

Reprezentanţii Guvernului au amintit că pacienţii internaţi atât în ţară cât şi în spitale din străinătate pot fi însoţiţi de familie, aceştia fiind sprijiniţi financiar pentru a le fi alături celor dragi pe perioada spitalizării.

Aminti, în urma exploziilor de la Crevedia au murit cinci persoane, patru în spital iar una dintre ele, în urma unui infarct cardio-respirator. Este vorba de bărbatul care a suferit un şoc uriaş când şi-a văzut soţia cuprinsă de flăcări. Femeia avea să moară ulterior la spital.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG