Linkuri accesibilitate

Ponta pune condiții pentru votul de învestitură a Guvernului: „Domnul Orban are timp până luni, la ora 14:00”


Liderul Pro România, Victor Ponta a declarat sâmbătă seară că parlamentarii formațiunii sale nu votează guvernul Ludovic Orban, dar că se gândesc să intre în sală să asigure cvorumul de ședință cu o condiție.

Ponta a declarat la RomaniaTV că premierul desemnat, Ludovic Orban, trebuie să-i schimbe pe cei 3 miniștri care au primit aviz negativ după audierile din comisiile parlamentare.

„O să discutăm luni dimineață (dacă asigurăm cvorumul, n.red), toți parlamentarii Pro România. În măsura în care domnul Orban nu respectă regulile din Parlament, să schimbe cei 3 miniștri respinși de comisii...Știți, am avut și eu majoritate cu USL de 70%, a picat un ministru în comisie, l-am schimbat imediat, domnul Cioloș a schimbat, domnul Orban zice că la el nu se aplică regulile. Domnul Orban are timp până luni la ora 14.00 să facă o chestiune de bun simt, să propună alți miniștri în locul celor picați. Aici nu vorbim de orice miniștri, vorbim de Muncă, Finanțe și Dezvoltare Regională, trei poziții importante”, a spus Ponta la România TV.

Joi, senatorul neafiliat Adrian Țuțuianu afirma că parlamentarii Pro România nu vor participa la votul pentru învestirea Guvernului Orban, în plenul reunit de luni al Legislativului, relatează Mediafax.

„Nu se schimbă nimic, noi am spus că nu putem susține un guvern al PNL, pentru că interesele categoriilor de electorat pe care le reprezentăm noi, respectiv PNL, sunt diferite. Nu a reieșit din programul de guvernare prezentat de domnul Orban și nici la audierile miniștrilor, lucruri care sunt extrem de importante pentru noi, cum ar fi rectificarea bugetară, cum ne încadrăm în deficitul bugetar, dacă se va pune în aplicare anul viitor legea pensiilor și legea salarizării, dacă sunt finanțări suficiente pentru proiectele mari de investiții în infrastructură principal, dacă vom reuși să atragem mai mulți bani europeni și putem continuă cu acest șir de reproșuri pe care noi le aducem programului de guvernare și echipei prezentate de Ludovic Orban. Ca urmare, nu vom fi prezenți în Parlament”, a declarat Adrian Țuțuianu, joi, la Antena 3.

Țuțuianu preciza ferm că parlamentarii Pro România nu vor fi prezenți în sală pentru asigurarea cvorumului.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG