Linkuri accesibilitate

Ponta: Dacă aș câștiga Primăria București, nu aș mai candida la prezidențiale


Victor Ponta, președintele Pro România, fost premier și președinte al PSD
Victor Ponta, președintele Pro România, fost premier și președinte al PSD

Victor Ponta a spus luni seară că formațiunea pe care o conduce, Pro România, va avea un candidat la primăria Capitalei, dar că nu e tocmai sigur că ar fi persoana cea mai potrivită. Însă, a spus că, dacă ar câștiga primăria Capitalei, atunci nu ar mai candida la alegerile prezidențiale.

„Eu n-am vorbit despre candidatura mea. Eu cred că există candidați mai buni decât mine. Eu sper să conving un om mult mai bine decât mine pentru funcția de primar general să candideze. Când spun că îmi propun sunt și foarte avansat în acest sens”, a spus Victor Ponta sugerând că, deja, ar fi optat pentru nu candidat al partidului la Capitală.

Declarația vine în contextul celei făcute în urmă cu câteva zile de Adrian Țuțuianu, care a anunțat eșecul negocierilor cu PSD, pentru susținerea unui candidat comun și a spus că Victor Ponta ar putea fi candidatul Pro România la Capitală.

El a făcut și o analiză de profil a candidatului la Primăria Capitalei, sugerând că atât Gabrielei Firea cât și lui Nicușor Dan le-ar dăuna asocierea cu un partid politic, Gabrielei Firea pentru că a rămas atașată de bătăliile interne din PSD iar lui Nicușor Dan asocierea care ar putea fi făcută de electorat între el și problemele de credibilitate pe care le-ar putea avea PNL.

„Eu cred sincer că Bucureștiul are nevoie de cineva care să se dedice doar primăriei. Din punctul ăsta de vedere cred că doamna Firea a greșit prin faptul că a rămas în continuare legată de PSD, de bătăliile interne, cred că au afectat-o foarte tare acele bătălii. Și cred că pe domnul Nicușor Dan îl va afecta foarte tare lipirea de PNL și de domnul Orban. Vă dau un exemplu foarte concret – mama mea, care e un barometru extrem de important pe zona politică și dacă o ascultam mai des îmi era mai bine, mi-a zis: «Eu cred că îl votez pe Nicușor Dan». N-am vrut să îi spun nu sau da, dar întreb de ce. «Păi, uite, noi toți de pe strada noastră ne-am strâns să protestăm pentru faptul că se face o construcție ilegală. Nu ne-a băgat nimeni în seamă, nici primarul în funcție de sector. A venit Nicușor Dan, a fost alături de noi, a zis că face o acțiune». Zic da, uite, are un argument, un om, mama trăită în București 70 de ani. După care m-a întrebat acum: «Dar știi, blocul ăla ilegal era al unei doamne deputat de la PNL. Acum, Nicușor Dan dacă mai vine primar, mai poate să zică ceva de doamna deputat PNL?» Nu știu, dar cred că e o pierdere pentru Nicușor Dan, nu îl ajută asocierea cu Orban și cu PNL, ci mai degrabă îl trage în jos. Dacă în combinația asta apare și Traian Băsescu, nemuritorul Petrov, cu securiști, cu șpăgari, cu... Cred că îl va dezavantaja. Și atunci oamenii caută o alternativă la cele două candidaturi, asta este ideea candidaturii Pro România și mergem până la capăt”, a spus Victor Ponta.

„Acum, sincer, dacă vă uitați la cei doi candidați, care-i de stânga, care-i de dreapta? Eu zic că domnul Nicușor Dan e mai de stânga decât doamna Firea. Ca profil politic, ca mod de gândire, nu o spun de rău. Eu cred că un primar trebuie să fie și de stânga și de dreapta, nu trebuie să fie ideologic, trebuie să aibă o viziune.”, a mai spus Victor Ponta.

XS
SM
MD
LG