Linkuri accesibilitate

Victor Ponta: Iohannis a refuzat cererea lui Dragnea de a-l numi pe Dîncu premier


România - Președintele României, Klaus Iohannis (stânga) și fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, acum în închisoare

Președintele Klaus Iohannis a refuzat cererea lui Liviu Dragnea, din 2015, de a-l numi pe Vasile Dâncu premier.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Victor Ponta, acum președinte al Pro România, care a relatat într-un interviu acordat Europei Libere contextul în care s-ar fi întâlnit cei trei, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea și Vasile Dâncu, pentru a discuta despre nominalizarea lui Vasile Dîncu pentru funcția de premier.

Numai că președintele Iohannis nu i-a promis niciodată lui Liviu Dragnea că-l va numi pe Dîncu premier, ci doar a cerut debarcarea lui Victor Ponta de la conducerea guvernului, spune președintele Pro România.

„Dragnea nu a vorbit niciodată în 2015 cu Iohannis direct să îi spună, bă, dă-l jos pe Ponta și îl pun pe Dîncu cum vrei tu. (Iohannis ) i-a spus mereu, dacă îl schimbați pe Ponta, o să discutăm. Domnul Dragnea a fost foarte fericit că a scăpat de mine și s-a dus cu Dîncu prim-ministru și domnul Iohannis a spus ”Îmi pare rău nu ți-am promis așa ceva. Dacă vrei vice-prim-ministru, ok. (...). Domnul Dragnea întotdeauna a susținut că ”eu pot să îl dau jos pe Ponta”, dar Iohannis nu i-a promis niciodată chestia asta. Iohannis nu este genul Băsescu care să îți promită ceva și a doua zi să spună că te-am păcălit. Nu i-a spus așa ceva."

Ponta, pe atunci premier, spune că au existat mai multe întâlniri și negocieri „de acest gen”, în perioada octombrie 2015, dar că Iohannis nu a negociat propriu-zis cu Dragnea numirea lui Dîncu premier, ci doar ar fi spus „dați-l jos pe Ponta și vom vedea”.

Victor Ponta și-a dat demisia de la șefia PSD în iulie 2015 iar Liviu Dragnea a fost ales președinte plin al PSD - până atunci fiind interimar la șefia partidului - în octombrie 2015, adică exact în contextul despre care relatează acum Victor Ponta despre întâlnirea de la Cotroceni.

Cirac al fostului președinte PDSR (acum PSD), Adrian Năstase - fost președinte al PDSR și premier, condamnat de două ori pentru fapte de corupție și care a executat două pedepse cu închisoarea - Victor Ponta a intrat în politică în 2001, recrutat de fostul său profesor de Drept de la Universitatea Româno-Americană, Adrian Năstase. El a fost șef al organizației de tineret, apoi președinte al PSD și, din această postură, numit premier.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG