Linkuri accesibilitate

Ponta mai face o achiziție: fostul purtător de cuvânt al PSD, Adrian Dobre


Adrian Dobre s-a transferat la Pro România
Adrian Dobre s-a transferat la Pro România

Cu o zi înainte ca Pro România să-și anunțe ”Manifestul politic”, fostul purtător de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a descoperit că partidul în care a stat nouă ani este ”pe un drum fără întoarcere”, așa că și-a dat demisia și s-a transferat la partidul lui Victor Ponta.

Adrian Dobre recunoaște că a ”cumpănit îndelung” până a luat decizia, dar nu a avut încotro pentru că PSD e pe un drum ”antieuropean, al extremei şi al populismului”. A cumpănit un an, pentru că în 2018 pe vremea asta era încă purtător de cuvint și secretar de stat la Ministerul Mediului de Afaceri.

În privința ”drumului fără întoarcere antieuropean”, acesta este unul bătut chiar de pe vremea când deținea respectivele funcții în PSD. Dar atunci apărarea liderului PSD și a luptei împotriva justiției intrau în atributele funcției, așa că nu e de mirare că declara că dosarul lui Dragnea ”este unul politic”. "Avem o premieră în România, să avem un preşedinte de Camera Deputaţilor şi un preşedinte de partid care este hăituit în momentul de faţă de o justiţie care, după cum ne uităm la ea, este departe de a fi onestă şi echilibrată. Încă o dată este evident pentru oricine, nu trebuie să te uiţi foarte atent, nu trebuie să fii jurist, nu trebuie să ai studii de specialitate ca să îţi dai seama că acest dosar este unul politic".

Făcând un arc peste timp, tot politic i se pare și dosarul mentorului său, Adrian Năstase, din perspectiva a ceea ce a scris la despărțirea de PSD. ”Am intrat în Partidul Social Democrat în 2010 la Consiliul Național al PSD. Am urmărit personalitatea politică a fostului premier Adrian Năstase. Am avut onoarea să lucrez cu președintele Consiliului Național al PSD o perioadă. Până când a fost băgat la pușcărie în urma unui simulacru de proces”.

Adrian Dobre a ocupat în perioada 2015 - 2016 funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. În momentul numirii sale în această funcţie, printr-o decizie semnată de fostul premier, Victor Ponta, Dobre era secretar general la Fundaţia Institutul Social Democrat "Ovidiu Şincai", precum şi la Fundaţia Europeană Titulescu.

Pro România are înaintea campaniei pentru alegerile europene un grup format din 20 de parlamentari, dintre care 16 provin de la PSD.

Mesajul integral postat pe Facebook de Adrian Dobre:

Dragi prieteni,

Am intrat in Partidul Social Democrat in 2010 la Consiliul National al PSD. Am urmarit personalitatea politica a fostului premier Adrian Nastase. Am avut onoarea sa lucrez cu presedintele Consiliului National al PSD o perioada. Pana cand a fost bagat la puscarie in urma unui simulacru de proces.

Am urmat apoi calea politica social democrata, am muncit zdravan si cu multa placere multi ani.

Am fost intotdeauna un om de stanga desi am muncit toata viata in mediul privat. Am ocupat pozitia de secretar de stat si purtator de cuvant al PSD.

Cred in dreptate sociala, in egalitate de sanse dar cred in acelasi timp si in valoarea adaugata a economiei libere, a initiativei si a creativitatii.

Si mai cred cu tarie ca locul Romaniei este cu capul sus in Europa.

Vreau ca atunci cand baietii mei ma vor intreba (in scurt timp) care au fost valorile in care am crezut si pe care le-am promovat sa ma pot uita in ochii lor fara rusine, sa le raspund ca am fost de partea binelui si am facut lucruri bune pentru Romania.

PSD a intrat din pacate pe un drum fara intoarcere. Un drum antieuropean. Un drum al extremei si al populismului. Cu un discurs al urii, menit sa divizeze si sa antagonizeze clasele sociale.

Dar social democratia nu este despre ura. Social democratia inseamna incluziune, toleranta si bunastare, sansa la viata si la dezvoltare personala.

Am cumpanit indelung si am luat o decizie importanta pentru mine.

Din aceste considerente, prieteni, de astazi sunt ProRomania! Singura alternativa social democrata si europeana din Romania!”

XS
SM
MD
LG