Linkuri accesibilitate

Ponta nu s-a înțeles cu Orban. Pro România nu votează guvernul


Ludovic Orban nu a reușit să îl convingă pe Victor Ponta să îi sprijine guvernul.

„Suntem singurul partid care în acest moment mai apără interesele oamenilor, ale celor de centru-stânga. Din păcate, PSD, după cum aţi văzut, a degenerat într-o grupare baronial-analfabetă şi, din acest motiv, vom susţine un guvern doar atunci când vom fi convinşi că proiectele de competenţă, de profesionalism, de interes pentru electoratul nostru de centru-stânga sunt garantate şi reprezentate”, a spus Victor Ponta.

El a declarat că Pro România nu va vota guvernul Ludovic Orban.

„Ne-am înțeles pe un singur lucru. Vom susține, cei de la Pro România, alegeri anticipate pentru Parlament. Din punctul nostru de vedere se pot realiza și au și sens pentru binele tuturor, să le facem odată cu cele locale”, a mai spus Ponta.

Ludovic Orban a declarat că „dacă unul dintre partidele care au votat moțiunea de cenzură preferă să rămână alături de Viorica Dăncilă este problema acelui partid”.

„Sincer să vă spun nici nu aveam foarte mari așteptări. Îmi este greu să înțeleg această atitudine. Votezi o moțiune, apoi nu participi la învestirea unui Guvern care să înlocuiască Guvernul Dăncilă. E o contradicție în atitudini, dar nu e surprinzătoare. Mă așteptam la această poziție în mod evident, asta nu înseamnă că șansele de a reuși învestitura Guvernului nu rămân în picioare. Continuăm negocierile individuale cu parlamentari independenți, parlamentari care se află în diferite situații. Purtăm discuții individual cu parlamentari din PSD. Nu purtăm nicio negociere instituțională cu PSD. Nu avem ce discuta cu PSD”, a declarat Ludovic Orban.

El a explicat că Ponta i-a adus ca argumente faputl că „este un om de stânga și i-ar dăuna dacă ar vota un guvern al PNL”.

„Personal pot să înțeleg aceste motive, dar diferențierile de natură doctrinară pălesc în fața nevoii de un guvern care să rezolve gravele probleme cu care se confruntă România”, a declarat premierul desemnat.

Orban a mai explicat că în momentul moțiunii de cenzură, nu a existat și o înțelegere cu partidele care au votat, de a susține și guvernul liberal.

„Mă îndoiesc că niște formațiuni politice care vor să mai facă politică în România ar putea să facă un gest atât de penibil încât să împiedice formarea guvernului. Ar fi un comportament imatur, în contradicție flagrantă cu interesele pe care le are România azi”, a mai spus Orban.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG