Linkuri accesibilitate

Ponta: „Proștii cred că noi trăim cu grija lor” - despre acuzațiile că a făcut alianță anti-Firea


Victor Ponta și Gabriela Firea
Victor Ponta și Gabriela Firea

Președintele Pro România, Victor Ponta, neagă faptul că alianța cu primarul de la sectorul 3, Robert Negoiță, plecat și el din PSD ar avea-o ca unică țintă pe Gabriela Firea, primarul PSD al Capitalei.

„În general, proștii cred că noi trăim cu grija lor. Doamna Firea nu e…, e o persoană inteligentă și nu știu de ce are impresia că noi toți ne raportăm, ne trăim viața cu ce face ea. Nu, m-am gândit la un singur lucru, la faptul că vreau ca Pro România să aibă o voce uzită în București”, a spus Victor Ponta la Digi 24, solicitat să comenteze declarației făcute de Gabriela Firea pe seama alianței Ponta-Negoiță.

El spune că nu înțelege „uimirea” PSD privitoare la intenția partidului său de a avea un candidat la Primăria Capitalei pentru că în urmă cu o săptămână s-ar fi întâlnit cu Gabriela Firea, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu și că le-ar fi spus că Pro România va avea propriul candidat la primărie.

El a recunoscut că i-a propus lui Alexandru Rafila să candideze din partea Pro România pentru Primăria Capitalei, dar că acesta a refuzat motivând că prezența sa este mult mai necesară în gestionarea pandemiei de coronavirus.

Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, și Gabriela Firea au reacționat după ce Victor Ponta și Robert Negoiță au anunțat că intenționează să-și unească forțele pentru Primăria Capitalei. Și Ciolacu și Firea au spus că Pro România face jocul PNL, pentru că divizează electoratul de stânga și că susținerea altui candidat decât cel al PSD, în persoana Gabrielei Firea, ar înseamna un sprijin acordat, de fapt, candidatului dreptei, Nicușor Dan.

„În afară de dezamăgire nu am alt cuvânt să descriu sentimentul pe care îl am. Ar fi fost o dovadă de respect pentru cetățeni să avem o alianță de centru-stânga. Cetățenii așteptau o astfel de alianță. Din păcate, ei au ales o cale greșită, alianța răului, alianța distrugerii, pentru că prin tot ce au făcut, fac și au zis și zic nu determină altceva decât un sprijin pentru candidatul PNL. Dacă asta înseamnă să fii om de stânga, de centru-stânga, atașat valorilor social-democrației să sprijini candidatul din partea PNL cred că este o mare eroare și viitorul politic la va demonstra acest lucru”, a spus Gabriela Firea.

Liderul Pro România, Victor Ponta, și Robert Negoiță, primarul sectorul 3 care a părăsit recent PSD, au anunțat duminică realizarea unei alianțe pentru localele din acest an care se va numi„PRO București 2020”.

Intenția programatică a alianței este debarcarea actualului primar general PSD, Gabriela Firea, clasată pe locul doi, însă, în sondaje, după candidatul PNL și al USRPLUS, Nicușor Dan.

„Firea nu va putea să facă mai mult decât a făcut din 2016, iar Nicușor Dan nu poate să facă mai mult decât ar fi putut în 2016, pentru că a fost capturat (…) Mă bucur că eu și Robert suntem din nou parteneri”, a declarat Victor Ponta.

Cei doi și-au atribuit unul altuia calități pentru funcția de primar general.

Victor Ponta a spus că îl susţine pe Robert Negoiţă pentru Primăria sectorului 3, dar şi pentru Primăria Capitalei - atât în 2020, cât şi în 2024.

XS
SM
MD
LG