Linkuri accesibilitate

Ponta pune condiții pentru învestirea guvernului Cîțu: PNL și aliații să voteze la vedere


Victor Ponta, lider of ProRomania party

Dacă parlamentarii PNL şi "aliaţii" lor vor vota la vedere pentru învestirea Guvernului Cîţu, atunci şi el își va da votul, scrie Victor Ponta, liderul ProRomânia într-o postare pe Facebook. Atunci, estimează Ponta, probabil vor vota şi alţi parlamentari de la ProRomânia şi de la PSD.

Plecând de la constatarea că România are un nevoie de un guvern stabil care ”să se ocupe de criza complexă în care se află ţara”, Ponta îi face o propunere senatorului Florin Roman, cel care a spus că PNL va mai face racolări de parlamentari pentru ca guvernul Cîțu să fie învestit.

Victor Ponta reamintește că pentru a trece guvernul Cîţu este nevoie de 233 de voturi, iar PNL a avut 240 de voturi la învestirea Guvernului Orban, în condiţiile în care nici Pro Romania, nici PSD nu au votat. Ponta spune că, între timp, "PNL a mai transferat câţiva parlamentari pesedişti", iar acum are minimum 245 de voturi.

"Dacă la votul pentru Guvernul Cîţu parlamentarii PNL şi aliaţii săi votează la vedere pentru - atunci o să le dau şi votul meu (şi probabil vor fi şi alţi colegi de la Pro Romania şi PSD)! Nu negociez nimic cu PNL, nu vreau nicio funcţie sau avantaj şi nu mă bănuieşte nimeni că din cel mai acerb critic al lor o să devin peste noapte susţinător, dar cred că România are nevoie de Guvern; şi vreau să devoalez jocul iresponsabil al PNL făcut cu sprijinul şi în înţelegere cu "conservele" lor plantate în conducerea PSD! Ce credeţi că vor face liberalii? Joacă corect la vedere sau se ţin de şmecherii şi şobolănii la vot?", scrie Ponta.

Reacția lui Victor Ponta vine după ce PNL s-a declarat deschis să primească parlamentari de la ProRomânia și ALDE, un ”compromis” necesar pentru a aduna o majoritate care să treacă cabinetul lui Florin Cîțu.

Florin Roman a spus că PNL ar vrea "stabilitate și normalitate", având în vedere și criza generată de coronavirus: "Stabilitate ar însemna ca săptămâna viitoare, cât mai repede, să avem un vot de învestitură asupra Guvernului Cîțu și categoric, să avem un Guvern cu puteri depline, care să poată gestiona așa cum trebuie România în această perioadă”.

Florin Roman susține că PNL va purta discuții cu toate partidele care au susținut moțiunea de cenzură care a dus la căderera guvernului Viorica Dăncilă

”Am discutat cu toate partidele parlamentare, mai puțin cu cei de la PSD, care au anunțat clar că nu susțin nici un Guvern liberal. Prin urmare, noi sperăm să generăm o majoritate, așa cum am generat și cu ocazia moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, pentru că aproape 20% dintre parlamentarii care au intrat în Parlament în 2016 pe lista unui partid între timp au trecut la alte partide sau sunt independenți sau neafiliați”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG