Linkuri accesibilitate

Ponta spulberă oferta PSD. Nu revine, nu se aliază, continuă racolările și votează și moțiunea de cenzură


Victor Ponta spune că nu a plecat doar din cauza lui Liviu Dragnea, ci din cauza unor oameni care făceau politică greșit
Victor Ponta spune că nu a plecat doar din cauza lui Liviu Dragnea, ci din cauza unor oameni care făceau politică greșit

Victor Ponta a respins oferta Gabrielei Firea de a reveni la PSD sau de a forma o alianță în Parlament cu social-democrații, într-o postare pe facebook. Apoi, a declarat că va continua racolările de la PSD, afirmând că se află în discuții cu parlamentari social-democrați și de la ALDE, care doresc să vină la Pro România, partidul pe care l-a înființat în vara lui 2018 și care a trecut primul test electoral cu 7% din voturi. El a mai spus că nici cu partidele de opoziție nu se va alia

Victor Ponta a anunțat că nu doar Gabriela Firea, dar și alți membri PSD l-au sunat pentru a-i propune o alianță care să securizeze majoritatea parlamentară PSD-ALDE. Ponta a spus că nu se întoarce la PSD și nici nu se aliază cu acest partid. „Nu doar pentru Dragnea am plecat din PSD, ci din cauza unui grup de oameni și pentru ce făceau ei. Era greșit!”, a declarat Ponta la Digi24.

În același timp, fostul premier al PSD a spus că partidul său, cu 22 de deputați, va vota moțiunea de cenzură a opoziției pentru demiterea Guvernului Dăncilă. „Nu au legitimitate, dar au voturi”, a spus Ponta despre majoritatea PSD-ALDE, despre care a precizat că are informații că mai mulți parlamentari ALDE ar urma să meargă fie la PNL, fie la formațiunea sa.

Surse de la ProRomânia declară că ar exista discuții cu circa zece parlamentari ai PSD care vor să părăsească partidul, însă nu toți vor fi acceptați. „Nu vor avea acces Codrin Ștefănescu, Marian Oprișan sau camarilele lui Dragnea”, au declarat aceleași surse. ProRomânia mizează pe faptul că lupta pentru putere și declinul PSD vor determina migrația masivă din rândul parlamentarilor social-democrați și al celor de la ALDE, în condițiile în care scorul PSD s-a înjumătățit, iar ALDE riscă să nu mai intre în viitorul legislativ.

ProRomânia nu vrea să intre la guvernare, nici să se alieze cu partidele de opoziție, însă va negocia voturile pentru fiecare lege sau demers legislativ. În același timp, ProRomânia dorește să obțină sprijin pentru nominalizarea Corinei Crețu pentru încă un mandat de comisar european. Or, o asemenea intenție trebuie negociată cu premierul, în atribuțiile căruia intră desemnarea reprezentantului României în Comisia Europeană. Viorica Dăncilă a spus că va începe luni discuții cu Victor Ponta .

Partidul lui Victor Ponta vrea să se consolideze ca partid de stânga, cu bune relații cu socialiștii europeni, precum și să devină, la alegerile din 2020, alternativa și chiar înlocuitorul PSD.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG