Linkuri accesibilitate

Președintele AEP: Bolnavii de Covid-19 pot cere urna mobilă la alegerile locale, inclusiv la ATI


Președintele Autorității Electorale Permenente, Constantin Mitulețu-Buică

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, spune că bolnavii de COVID-19 vor putea cere urna mobilă la alegerile locale din acest an.

„Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului", a declarat Mituleţu-Buică într-un interviu acordat agenției naționale de știri Agerpres.

De condiții speciale în livrarea urnei vor beneficia bolnavii de Covid-19 internați la secțiile de terapie intensivă, spune șeful AEP.

„Condiţii speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit şi va trebui să fie purtat combinezonul acela şi luate toate măsurile de siguranţă. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secţii din spitale sau la domiciliul acestor persoane", a susţinut preşedintele AEP.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG