Linkuri accesibilitate

UPDATE: Președintele Braziliei, negaționist al COVID-19, infectat cu noul coronavirus


Președintele brazilian Jair Bolsonaro, în centrul unei mulțimi de suporteri în ciuda pandemiei de coronavirus

UPDATE - Președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat, marți, că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, după luni de zile în care a desconsiderat gravitatea virusului și a sfidat experții medicali, chiar dacă pandemia a ucis peste 65.000 de oameni în țara sa.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a fost testat pentru COVID-19 după ce a efectuat o radiografie la plămâni, luni. El nu a afirmat dacă are simptome care să indice că ar putea fi infectat, conform AFP.

Anterior, CNN Brasil and ziarul local Estado de S.Paulo susțineau că președintele brazilian ar avea simptome specifice coronavirusul, precum febră.

Președinția braziliană a afirmat că rezultatul testului pentru coronavirus va fi anunțat marți. Anterior, Bolsonaro, care a minimalizat mereu riscurile pandemiei de coronavirus, le-a spus susținătorilor din fața palatului prezidențial din capitala Brasilia că se simte bine.

Curtea Supremă din Brazilia a publicat în mai documente medicale care arată că Bolsonaro a mai avut trei teste negative pentru infecția cu coronavirus, efectuate în martie după întâlnirea cu Donald Trump în Florida. Bolsonaro a spus că nu mai făcut niciun test ulterior.

Cele trei teste ale lui Bolsonaro au fost efectuate sub pseudonim, precum este regula pentru testele medicale efectuate de liderii brazilieni pentru ca lor să le fie protejată identitatea.

Președintele brazilian a apărut în mod repetat în public fără a purta mască, strângând mâna suporterilor și luând băi de mulțime. El a mai criticat în mod dur liderii locali pentru restricțiile impuse și a afirmat că impactul economic provocat de carantină va produce mai mult rău decât virusul.

Peste 65.000 de persoane au murit de la debutul pandemiei, statul latino-american fiind pe locul doi în lume, după Statele Unite, cu peste 1,6 milioane de infectări.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG