Linkuri accesibilitate

Președintele Consiliului European va vizita Republica Moldova, Georgia și Ucraina


Charles Michel va vizita Republica Moldova, Georgia și Ucraina
Charles Michel va vizita Republica Moldova, Georgia și Ucraina

Vizita președintelui Consiliului European, Charles Michel, va începe duminică, 28 februarie, când oficialul va vizita Republica Moldova.

Michel se la întâlni la Chișinău cu președintele Maia Sandu.

Ulterior, Charles Michel va merge în Georgia, pentru a se întâlni cu președintele Salome Zourabichvili, cu prim-ministrul Irakli Gharibashvili și cu Archil Talakvadze, președintele Parlamentului din Georgia.

Tot în Georgia, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului European, Michel ar trebui să aibă o întrevedere și cu membrii opoziței.

“În Ucraina, el se va alătura președintelui Zelenskyy într-o vizită ce va fi făcută în estul Ucrainei înainte de a discuta relațiile UE-Ucraina la Kiev și de a se întâlni cu reprezentanți ai instituțiilor care luptă împotriva corupției. Pe lângă relațiile bilaterale și lupta noastră comună împotriva Covid-19, viitorul Parteneriatului estic va fi, de asemenea, un loc important pe agenda vizitei”, se arată într-un comunicat al Consiliului European.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG