Linkuri accesibilitate

Predoiu se laudă în UE cu anticorupția românească și cere MCV pentru toți


Cătălin Predoiu a discutat, la reuniunea informală a Consiliului JAI, despre un MCV pentru toate statele UE.
Cătălin Predoiu a discutat, la reuniunea informală a Consiliului JAI, despre un MCV pentru toate statele UE.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a dat exemplu anticorupția din România și a susținut ideea unui mecanism de evaluare a justiției și statului de drept, similar MCV, aplicabil tuturor statelor UE.

Predoiu a participat la reuniunea informală a Consiliului JAI, unde a spus că ar fi bine ca „toate țările membre ale UE să combată corupția așa cum o face România, inclusiv în domeniul fondurilor europene”, conform unui comunicat de presă al ministerului Justiției.

„Altfel, ajungem la duble standarde în mecanismele de absorbție”, a mai spus Predoiu.

„În intervenția din Consiliu, am evocat ideea unui mecanism de evaluare a justiției și a statului de drept pentru toate țările membre, fără a exista paralelisme în acest demers. Este nevoie, desigur, de un singur standard pentru toată lumea”, a mai susținut ministrul Justiției.

Cătălin Predoiu a afirmat și susținerea României pentru operaționalizarea Parchetului European, condus de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Va fi un test pentru angajamentul real al tuturor guvernelor statelor membre pentru aceleași standarde de integritate în toate țările membre, pentru protejarea intereselor europene și combatarea corupției cu fonduri europene”, a spus Predoiu, legat de funcționarea noului Parchet European (EPPO).

Predoiu a avut discuții cu miniștrii Justiției din Suedia, Germania, Polonia, Finlanda, Croația și Austria, precum și cu Didier Reynders, comisarul european pentru justiție.

XS
SM
MD
LG