Linkuri accesibilitate

Prefectul Capitalei a emis ordinul de încetare a mandatului lui Robert Negoiţă


Robert Negoiță
Robert Negoiță

Prefectul Capitalei a semnat un ordin prin care mandatul lui Robert Negoiță de primar al Sectorului 3 încetează de drept ca urmare a legii care prevede că nu poate schimba partidul în timpul mandatului.

Ordinul poate fi atacat în termen de zece zile la instanţa de contencios administrativ.

PSD a trimis Prefecturii Bucureşti încă din 17 iulie o solicitare pentru încetarea mandatului de primar al lui Robert Negoiţă, după ce acesta a anunţat înfiinţarea unui nou partid. PSD invoca prevederile legale referitoare la pierderea mandatului, în momentul părăsirii formaţiunii din partea căreia a fost ales.

O altă sesizare a fost depusă și de USR Sector 3.

”Candidați USR la Consiliul Local Sector 3 au făcut plângere săptămâna trecută la Instituția Prefectului și au cerut să constate că Robert Negoiță dar și alți consilieri locali candidează la alegerile de pe 27 septembrie pe listele altui partid decât cel pe listele căruia au fost aleși, iar astăzi prefectul a comunicat că a constatat încetarea mandatului. Noi am cerut încetarea mandatului încă de când a anunțat că va candida din partea altui partid, dar prefectul ne-a răspuns că nu este membru în noul partid, este membru PSD”, a explicat Ciceală, citată de Hotnews.

Robert Negoiță a anunțat că părăsește PSD dezamăgit de oamenii aflați la vârful formațiunii și a înființat partidul București 2020 alături de care a făcut o alianță cu Pro România în alegerile din București.

El își argumentează decizia printr-o serie de atacuri dure la fostele conduceri ale PSD, dar și a celor care s-au menținut în conducerea actuala, vorbind de „epoca Dragnea - o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România", epoca Dăncilă - „o nouă rușine, fără precedent", și despre prezența „unor căpușe care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate și ținându-l captiv în vremuri trecute".

În replică, PSD l-a desemnat pe viceprimarul actual al Capitalei, Aurelian Bădulescu, drept contracandidat al lui Robert Negoiță pentru Primăria Sectorului 3.

XS
SM
MD
LG