Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu: combaterea evaziunii aduce bani pentru pensii, educaţie și sănătate. În 2024 nu vor fi noi taxe


Premierul Marcel Ciolacu spune că îmbunătățirea colectării impozitelor și taxelor e soluția pentru finanțarea pensiilor, educației și sănătății.
Premierul Marcel Ciolacu spune că îmbunătățirea colectării impozitelor și taxelor e soluția pentru finanțarea pensiilor, educației și sănătății.

Premierul Marcel Ciolacu spune că îmbunătățirea colectării impozitelor și taxelor e soluția pentru finanțarea pensiilor, educației și sănătății. Marcel Ciolacu declară că în 2024 nu vor fi taxe noi. Premierul mai spune că în 2024 nu va renunța la nici un program important.

Premierul Marcel Ciolacu a lăudat joi ANAF, înainte de ședința de Guvern, despre care a spus că „a început să-şi facă treaba şi să colecteze aproape de ţinta asumată”. Astfel, în luna octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei, a afirmat prim-ministrul.

„Sunt convins că, păstrând acelaşi ritm până la finele anului şi ţinând sub control cheltuielile neesenţiale, vom respecta ţinta de deficit agreată cu Comisia Europeană”, a spus premierul.

Premierul a mai declarat că eliminarea evazioniștilor care fură zeci de miliarde este cheia pentru a obţine fondurile necesare pentru creşterile de pensii, educaţie, sănătate.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că nu vor urma noi majorări de taxe și impozite în 2024.

„Am spus foarte clar că anul viitor nu vor fi taxe noi. În schimb, vreau să-şi plătească taxele şi cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul şi care fură din sănătatea, educaţia şi pensiile românilor”.

Înainte de ședința de Guvern, premierul a anunțat și că se vor face derogări de la legea privind reducerile cheltuielilor de la buget pentru ca autoritățile locale să-și poată plăti facturile

„Aprobăm prin memorandum derogările necesare pentru ca autorităţile centrale şi, mai ales, locale să poată face plăţi în special pentru Programul naţional de construcţii de interes public derulat de Compania Naţională de Investiţii şi Programul naţional Anghel Saligny”, a anunţat premierul.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut și ministrului Educației, Ligia Deca, să pregătească și pentru 2024 programul „Masă caldă în școli”, despre care a spus că este esențial pentru copiii din zonele defavorizate.

„Programul «Masă caldă pentru şcoli », pe care l-au extins în acest an, trebuie să continue”, a spus Marcel Ciolacu.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG