Linkuri accesibilitate

Premierul britanic a decis impunerea carantinei naționale sub supravegherea poliției


Boris Johnson a cedat presiunilor din propriul cabinet și a decis impunerea de măsuri restrictive
Boris Johnson a cedat presiunilor din propriul cabinet și a decis impunerea de măsuri restrictive

Confruntat cu o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus, premierul britanic Boris Johnson a trebuit să renunțe la măsurile sale relaxate de intervenție și să impună unele foarte restrictive.

Premierul britanic a anunțat, luni seară, că a cerut poliției să impună o carantină strictă cu o interzicere a adunărilor publice de mai mult de două persoane și o limitare a exercițiilor fizice în aer liber.

„Trebuie să stați acasă", a cerut Boris Johnson, care a statutat că oamenii vor fi lăsați în afara caselor doar pentru a cumpăra alimente sau medicamente, pentru exerciții fizice pe cont propriu sau pentru a merge la muncă unde este absolut necesar.

Toate magazinele care nu au produse esențiale vor fi închise cu efect imediat, precum și locurile de joacă sau librăriile.

După o perioadă în care a fost acuzat că oferă semnale confuze privind ce trebuie să facă britanicii, Johnson și-a schimbat vizibil discursul și a cerut populației să respecte restricții mai dure.

„Nu trebuie să vă întâlniți cu prietenii. Dacă prietenii vă cer să vă vedeți, trebuie să spuneți nu. Nu trebuie să vă întâlniți cu rude care nu locuiesc cu voi. Nu trebuie să mergeți la magazin pentru cumpărături care nu sunt esențiale precum mâncare sau medicamente - și trebuie să faceți pentru cât de puțin timp puteți", a afirmat premierul britanic.

Boris Johnson a avertizat că poliția va interveni atunci când regulile nu sunt respectate prin posibilitatea de a acorda amenzi și a dispersa mulțimile.

Decizia vine după ce de vineri au fost închise și pub-urile, restaurantele și sălile de sport.

După săptămâni în care a fost sceptic privind măsurile restrictive impuse în restul Europei, Boris Johnson a cedat la presiunilor unor membrii din propriul cabinet, dar și din Parlament, care au avertizat că Marea Britanie va merge pe același drum precum Italia.

În Marea Britanie au fost înregistrate, până marți dimineață, 6.726 de cazuri de infectare cu coronavirus care au dus la 335 de decese.

XS
SM
MD
LG