Linkuri accesibilitate

Premierul Cîțu: De la 1 iunie, restaurantele și hotelurile la o capacitate de 100% pentru vaccinați


Florin Cîțu este optimist și speră ca tința de 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze să fie atinsă până la 1 iunie.
Florin Cîțu este optimist și speră ca tința de 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze să fie atinsă până la 1 iunie.

Din 1 iunie, restaurantele și hotelurile ar putea funcționa la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate anti-COVID. Dacă se atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă sau la munte de la aceeași dată.

Dacă ajungem la 5 milioane persoane vaccinate la 1 iunie, sunt câteva lucruri pentru sezonul estival: fără mască pe plajă, în drumeții la munte, dar putem să vorbim și de facilități pentru persoanele vaccinate – restaurante care pot să ajungă cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate”, a afirmat premierul Florin Cîțu.

El a mai precizat că ar putea fi vorba și de evenimente private, cum ar fi nunțile, sau de evenimente-pilot în București și Cluj la care ar putea avea acces doar cei vaccinați.

În ceea ce privește renunțarea la masca obligatorie în spațiile deschise, Cîțu a răspuns că e de preferat să se aștepte până la 1 august și a dat ca exemplu Israelul.

”M-am uitat ce a făcut și Israel, când au avut o rată de vaccinare peste 30% au existat facilități pentru persoanele vaccinate și penalități pentru cei care nu respectă regulile. Vedem că și Germania se mișcă în aceeași direcție în acest moment. (...).

În opinia premierului, nu există nicio scuză pentru cei care nu se vaccinează atâta vreme cât nu mai e nevoie de programare și există suficiente doze de vaccin.

Până luni, în 3 mai, se depășise pragul de 2 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, cărora li se adaugă 1.349.089 de persoane vaccinate (în 3 mai) cu o doză;. În total, 3.378.699 de persoane.

Țintele de vaccinare ale Guvernului de la București sunt de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie și 10 milioane până la 1 septembrie.

XS
SM
MD
LG