Linkuri accesibilitate

Premierul canadian anunță că există dovezi care indică doborârea avionului ucrainean de către Iran


Premierul canadian Justin Trudeau
Premierul canadian Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat că „multiple” surse ale serviciilor secrete spun că există evidențe care indică faptul că avionul ucrainean de pasageri prăbușit lângă Teheran a fost doborât de o rachetă iraniană.

Trudeau a spus că este posibil ca doborârea avionului să fi fost „neintenționată”.

Declarațiile premierului canadian apar după ce oficiali americani care și-au păstrat anonimitatea au fost citați în presa americană ca fiind încrezători că sistemul de apărare antieriană iranian a doborât accidental avionul Boeing 737-800.

„Avem informaţii ale serviciilor din surse multiple, inclusiv din partea aliaţilor şi propriilor servicii, iar aceste informaţii arată că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer iraniană. Poate că acest lucru s-a întâmplat în mod neintenţionat", a declarat Justin Trudeau.

„Există evoluţii importante privind potenţialele cauze ale prăbuşirii, iar canadienilor trebuie să li se comunice aceste lucruri. Familiile victimelor canadiene vor răspunsuri, toţi canadienii vor răspunsuri. Eu vreau răspunsuri. Acest lucru înseamnă concluzii, tragere la răspundere, dreptate. Nu vom fi liniştiţi până nu le obţinem", a subliniat Trudeau.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG