Linkuri accesibilitate

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat anti-Covid


Premierul s-a vaccinat anti-Covid sâmbătă, la ora 12:00, la Spitalul Militar Carol Davila.

Florin Cîțu a purtat un tricou cu mesajul "#Împreună învingem pandemia".

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a primit vineri prima doză de vaccin cu ocazia debutului etapei a doua a campaniei de vaccinare din România. El se adaugă astfel unei lista de șefi de state și guverne care au trecut deja prin imunizarea împotriva Covid-19.

Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție, ne vor scoate din pandemie", a declarat Klaus Iohannis după ce a primit vaccinul.

Și fostul președinte Traian Băsescu s-a vaccinat sâmbătă împotriva Covid. Fostul președinte s-a vaccinat sâmbătă la centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, conform Mediafax.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane și pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, domnul Traian Băsescu, președintele României în perioada 2004 și 2014, s-a imunizat împotriva COVID 19, în cursul acestei zile, la Centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”, este anunțul celor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila".

190.000 de persoane s-au înscris pentru vaccinare în a doua etapă și nu a mai rămas niciun loc liber pentru vaccinare în București pentru următoarele trei săptămâni, a anunțat vineri seară, la Digi24, coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, la doar câteva ore după ce platforma a devenit funcțională.

Din etapa a doua de vaccinare fac parte persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și cele care asigură activități esențiale.

Românii se pot înscrie în etapa a doua de vaccinare pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, prin medicul de familie, prin call center-uri sau prin serviciile de asistență socială din primării.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG