Linkuri accesibilitate

Premierul Ludovic Orban își va depune mandatul (surse)


România - Premierul Ludovic Orban
România - Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban își va depune mandatul în această seară iar anunțul va fi făcut într-o declarație, la o oră după cea a președintelui Iohannis, care a anunțat deja că va chema partidele la consultări pentru a crea o majoritate de centru dreapta, după rezultatul obținut de acestea în alegerile parlamentare de duminică.

La întâlnirea pe care a avut-o luni după-amiază cu președintele, la Cotroceni, Ludovic Orban ar fi aflat că nu va mai fi nominalizat pentru un nou mandat de premier, transmite Digi 24, citând surse care susțin că Orban nu va asigura nici măcar interimatul, care ar urma să fie preluat de prim-vicepremierul Raluca Turcan.

Orban ar urma să-și dea demisia și de la conducerea PNL, locul lui urmând să fie ocupat de Rareș Bogdan, ca interimar. Congresul PNL este programat pentru primăvara anului viitor.

După întâlnirea dintre cei doi, Orban a plecat la Palatul Victoria, fără a mai trece pe la partid, unde se așteptau colegii săi că va fi convocată o ședință pentru a discuta rezultatul alegerilor de duminică.

Ludovic Orban va face declarații la ora 19.00.

XS
SM
MD
LG