Linkuri accesibilitate

Orban, Ciolacu, Tomac și Cioloș au votat. Premierul, la coadă minute bune


Romania, Ludovic Orban a votat la o secție din Dobroești, Ilfov

Premierul Ludovic Orban s-a prezentat duminică, de la ora 8, la secția de votare din Dobroești, județul Ilfov, pentru a vota pentru alegerile locale. El a așteptat peste 15 minute la coadă pentru a intra în secția de votare, măsurile de protecție stabilind ca nu mai mult de cinci alegători să intre în același timp în secție.

"Pentru că sunt niște reguli de protecție a sănătății necesare pentru a limita răspândirea virusului. Eram pregătit să stau și mai mult. Oamenii să urmărească cum e procesul pentru că se poate vota pe tot parcursul zilei", a afirmat Ludovic Orban întrebat de durata pe care a așteptat-o pentru a putea vota.

Tot în jurul 8 au votat și președintele PMP, Eugen Tomac, și Dominic Fritz, candidat al USR-PLUS pentru Primăria Timișoara, un alt oraș în care cursa electorală este foarte strânsă.

Ei au fost urmați la scurt timp de Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE pentru Primăria Capitalei. El s-a declarat mulțumit de condițiile de organizare ale votului, dar a deplâns lipsa dezbaterilor din campania pentru Primăria Capitalei.

La 8:30 au sosit la secțiile de votare și Dacian Cioloș la Zalău, Marcel Ciolacu la Buzău și Ilie Bolojan la Oradea.

Desfășurarea în timp real a alegerilor locale, pe live-blog-ul Europa Liberă

Deja, după prima oră de la deschiderea secțiilor, au votat peste 300.000 de români în întreaga țara.

La ora 7 s-au deschis cele aproape 19.000 de secții de votare, dintre care circa 1.200, în București. Procesul electoral va dura până la ora 21.

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul în care alegătorul își are domiciliul sau reședința și numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.

Alegătorii pot identifica secția de votare la care sunt arondați și adresa acesteia, accesând site-ul Registrului Electoral și introducând datele personale.

XS
SM
MD
LG