Linkuri accesibilitate

Premierul Ludovic Orban anunță șomaj tehnic și pentru angajații de la stat


Premierul Ludovic Orban

Și angajații de la stat ar putea intra în șomaj tehnic, a anunțat miercuri seară premierul Ludovic Orban miercuri seară, într-un interviu acordat B1TV.

”Ne-am gândit la un mecanism relativ simplu în care împărțim angajații în două: unii vor merge la muncă 15 zile și vor asigura funcționarea, iar restul intră într-o formă de șomaj tehnic. După 15 zile, vin ceilalți care au stat în șomaj tehnic”, a explicat Ludovic Orban.

Cei trimiși în șomaj tehnic pentru două săptămâni vor primi 75% din salariul brut de încadrare.

Excepție vor face cei implicați în prima linie de combatere a pandemiei de coronavirus.

„Nu putem afecta zona de sănătate, care înseamnă spitale, direcţii de sănătate publică, ambulanţe, unităţi primiri urgenţe. De asemenea, nu putem afecta zona Ministerului Afacerilor Interne, cu toate efectivele de jandarmi, de pompieri, de poliţişti, nu putem afecta zona militară. De asemenea sunt mai greu de afectat zone ca, de exemplu, zona Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale”, a spus Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Acesta a anunțat că măsura se va aplica atât în administrația centrală, cât și locală.

”Facem o analiză pe fiecare domeniu de activitate, măsura e deja gândită și urmează să fie implementată, restul sunt chestiuni de detalii. Va fi valabilă nu doar pentru adminsitrația centrală, ci și cea locală, pentru toate entitățile publice”, a mai spus șeful Guvernului.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG