Linkuri accesibilitate

Premierul Ludovic Orban confirmă redeschiderea restaurantelor


Premierul Ludovic Orban a confirmat joi, la Brașov, că în ședința Comitetului pentru situații de Urgență va fi luată decizia redeschiderii restaurantelor de la 1 septembrie.

El a spus că evaluarea epidemiologică va fi făcută la nivel de județ.

„În cursul zilei de azi vom lua decizia întâi în CNSU și ulterior în Guvern prin care vom permite reluarea acestei activități în anumite condiții. Cu siguranță vom ține cont de răspândirea virusului la nivel județean în deciziile pe care le vom lua”, a declarat Ludovic Orban.

El a reluat explicațiile date și în urmă cu câteva zile, în care a anticipat luarea măsurii, înainte chiar de întâlnirea cu reprezentanții industriei ospitalității, spunând că, odată cu venirea toamnei, terasele nu vor mai putea fi deschise, așa că redeschiderea restaurantelor e, cumva, dictată de schimbarea temperaturii de afară și a amintit că esențială va fi respectarea normelor privitoare la distanțare și portul măștii.

„Servirea mesei pentru turiștii din hoteluri va fi permisă indiferent de nivelul epidemiei, pentru restaurantele autonome se va ține cont de nivelul epidemiei”, a mai spus el.

Premierul a explicat că numărul de infectări dintr-o singură zi nu poate împiedica luarea unei astfel de decizii, cu trimitere directă la recordul înregistrat joi, de peste 1.500 de cazuri.

„În ceea ce privește numărul de infectări, nu facem evaluări după datele dintr-o zi. Noi analizăm pe perioade. Săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut la nivel de săptămână cu aproximativ 650 de cazuri (…) Practic, am atins pe medie săptămânală un plafon cu o ușoară tendință de descreștere. Asta nu ne determină să reducem vigilența. (…) Azi e într-adevăr un număr puțin mai mare, m-a și surprins, dar trebuie să vedem media. Vom încerca orice reluare de activitate să se facă în condiții stricte”.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG