Linkuri accesibilitate

Orban: Fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și regulile de protecție


Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban le-a cerut joi miniștrilor cabinetului său să „sune” mobilizarea generală în toate ministerele implicate în lupta împotriva Covid-19, după ce România a atins joi un record negativ privind numărul de infectări zilnice, depășind pragul de 600 de îmbolnăviri cu noul coronavirus, după ce în urmă cu o zi a înregistrat un alt record de 555 de infectări în doar 24 de ore.

„Vă transmit un mesaj foarte serios: creșterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv COVID-19 trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit fiecărui ministru să sunați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maximum și să utilizeze toate instrumentele legale aflate la dispoziție pentru a putea reduce numărul de persoane infectate”, a transmis joi premierul Ludovic Orban.

El le-a cerut lipsă de menajamente și de milă față de cei care încalcă regulile.

„Mesajul pe care îl transmit este foarte simplu: marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, se protejează, respectă regulile de protecție sanitară. Din păcate, avem o sumă de agenți economici, de instituții și de cetățeni, care, poate și datorită unei campanii de agresivitate fără precedent de negare a virusului și de nesocotire a pericolului, au ajuns în situația de a ignora regulile pe care le-am stabilit. Transmit un mesaj simplu: fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și regulile de protecție sanitară. Toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să fie mobilizate în teren și să controleze la sânge, peste tot unde trebuie respectate reguli, respectarea acestora și să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile. În acest moment, prioritate zero este controlul respectării normelor de protecție sanitară, peste tot: în transportul public, în metrou, la locul de muncă.”

Și președintele Klaus Iohannis a făcut joi un apel la responsabilite și la colaborare între instituții.

a anunțat joi că a trimis spre Parlament o informare privind acțiunile autorităților în timpul stării de urgență generată de pandemia de coronavirus.

Cu această ocazie, Klaus Iohannis a făcut un apel către toate forțele politice și instituții ale statului pentru colaborare loială pentru gestionarea pandemiei și a cerut Parlamentului să colaboreze pentru rezolvarea vidului legislativ și adoptarea cadrului legislativ necesar.

El a adus o critică puternică acțiunilor guvernărilor anterioare care au lăsat țara nepregătită pentru o astfel de criză și situația legislativă neadaptată pentru intervenția într-o asemenea situație.

XS
SM
MD
LG