Linkuri accesibilitate

Premierul Orban promite „resurse impresionante" pentru modernizarea infrastructurii


Ludovic Orban

Premierului Ludovic Orban a fost prezent, vineri, pe șantierul autostrăzii Comarnic – Brașov, lot 2, ocazie cu care a declarat că modernizarea infrastructurii este prioritatea zero, în scopul unirii provinciilor istorice şi creşterii perspectivelor de dezvoltare pentru toate regiunile.

Ne propunem să alocăm sume fără precedent pentru obiectivele de investiţii pentru Braşov. (...) Obiectivul nostru prioritar îl reprezintă investiţiile în infrastructură - de transport, energetică, de sănătate, unde există extrem de multe proiecte care sunt derulate atât de Primăria Braşovului, cât şi de Consiliul Judeţean. De exemplu, a avut o alocare record de cheltuieli pentru sănătate de peste 50 de milioane. Niciun consiliu judeţean nu a alocat atâtea resurse pentru proiectele de modernizare, care unele dintre ele - este adevărat - sunt sprijinite şi de la nivel guvernamental, prin Compania Naţională de Investiţii. În următoarea perioadă, dacă vrem să ne modernizăm, dacă vrem să creştem standardul de viaţă pentru fiecare român, dacă vrem să asigurăm unirea tuturor provinciilor istorice, să asigurăm perspective de dezvoltare pentru toate regiunile din România, prioritatea zero trebuie să fie investiţiile în infrastructură. În ceea ce ne priveşte pe noi, vom aloca resurse impresionante, cum nu au fost alocate niciodată în ultimii 30 de ani, pentru modernizarea infrastructurii", a spus Ludovic Orban.

Premierul şi-a exprimat dorinţa ca în şase ani să existe o conexiune a Braşovului cu toate regiunile.

Vreau ca peste 6 ani - ştiţi vorba 'toate drumurile duc la Roma' -, când voi veni în Braşov, să spun 'toate drumurile duc la Braşov'. Obiectivul nostru este să realizăm toate conexiunile de care are nevoie Braşovul - şi nu numai Braşovul, de care are nevoie România -, conexiunile dintre Braşov şi coridorul 4 european prin autostrada Braşov-Sibiu, să realizăm legătura dintre Braşov şi Bucureşti prin tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov şi, nu în ultimul rând, să realizăm conexiunea dintre Bacău şi Braşov", a adăugat Orban.

Guvernul estimează că șoseaua de mare viteză din Valea Prahovei va fi finalizată în întregime în 2026. Licitația lansată în 2018, pe vremea PSD, pentru realizarea prin PPP a autostrăzii a fost anulată în această primăvară, după ce PNL a decis transferarea proiectului de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză la Ministerul Transporturilor.Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG