Linkuri accesibilitate

Premierul Ucrainei a demisionat


Prim-ministrul Oleksi Honcharuk a renunțat la funcție
Prim-ministrul Oleksi Honcharuk a renunțat la funcție

Prim-ministrul Ucrainei, Oleksi Honcharuk, și-a prezentat demisia, vineri, la câteva zile de la apariția în spațiul public a unei înregistrări audio în care ar fi făcut comentarii legate de capacitatea președintelui Ucrainei de a înțelege chestiunile economice.

"Pentru a risipi orice îndoială cu privire la respectul și încrederea noastră pentru președinte, am scris o scrisoare de demisie și am trimis-o președintelui pentru a fi prezentată în parlament", se arată în declarația lui Honcharuk postată pe contul de Facebook, relatează Associated Press.

La începutul săptămânii, a apărut o înregistrare audio în care Honcharuk părea să facă comentarii critice privind înțelegerea problemelor economice de către președintele Volodimir Zelenski.

Honcharuk s-a apărat, spunând că înregistrarea a fost o compilație de „fragmente din ședințe guvernamentale înregistrate” și a acuzat „grupuri influente” că au făcut să pară că nu-l respectă pe președinte. „Nu este adevărat”, a spus Honcharuk.

Opoziția i-a cerut joi demisia lui Honcharuk, spunând că el și cabinetul său îl discreditează pe președintele Ucrainei și exacerbează criza economică din țară.

Parlamentul Ucrainei trebuie să voteze dacă acceptă demisia premierului.

Oleksi Honcharuk era în funcție din august 2019.

XS
SM
MD
LG