Linkuri accesibilitate

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit la telefon cu vicepreședintele american, Mike Pence, pe care l-a invitat în România


Viorica Dăncilă, premierul român
Viorica Dăncilă, premierul român

Viorica Dăncilă a vorbit joi la telefon cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence, pe care l-a invitat să vină în România, a anunțat Palatul Victoria. Până la ora publicării acestei știri, Casa Albă nu a publicat pe site informația referitoare la convorbirea cu premierul român.

Guvernul menționează că Dăncilă și Pence „au exprimat satisfacția pentru relația bilaterală excelentă și pentru evoluțiile pozitive înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state”.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis mulțumiri vicepreședintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidării cooperării bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar și în cadrul NATO, mai ales în contextul evoluțiilor curente din mediul de securitate.

Totodată, a accentuat importanța dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, în special cel economic. A reconfirmat importanța acordată de Guvernul României consolidării relației transatlantice, obiectiv urmărit constant de țara noastră. De asemenea, în discuție au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internațională.

La rândul său, vicepreședintele SUA este citat de Palatul Victoria cu „aprecieri cu privire la angajamentul României pentru dezvoltarea relației cu SUA, remarcând contribuțiile semnificative ale țării noastre în plan bilateral și multilateral”. Mike Pence este, de asemenea, citat de Palatul Victoria cu „apreciere la adresa modului de gestionare de către Guvernul României a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.”

XS
SM
MD
LG