Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis, îndemn la vot: Să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru


Președintele Klaus Iohannis votează la alegerile locale

Președinte Klaus Iohannis a votat, în jurul orei 9:30, la alegerile locale, ocazie cu care a făcut un apel la cetățeni pentru a se prezenta la vot.

„Este o zi foarte importantă, ziua votului pentru alegerile locale. Întotdeauna când sunt alegeri este foarte, foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru", a afirmat Klaus Iohannis.

Șeful statului a îndemnat alegătorii să urmărească cu mare atenție candidații pentru că cel ales va influența pentru viitor viața comunității.

„Astăzi când alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim este foarte important să ne uitam bine la candidați și să îl alegem pe cei care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim", a completat Klaus Iohannis.

El a subliniat importanța pe care o au aleșii locali în felul în care a arată un oraș sau comună și a invitat pe toată lumea la vot.

„Fiind că până la urmă de ei depinde cum arată spitalul, cum arată și funcționează școala, dacă drumurile sunt întreținute, dacă parcurile sunt bine întreținute, dacă traficul este dirijat așa cum trebuie. Deci vă invit pe toți: mergeți la vot", a conchis președintele Iohannis.

Desfășurarea în timp real a alegerilor locale, pe live-blog-ul Europa Liberă

La ora 7 s-au deschis cele aproape 19.000 de secții de votare, dintre care circa 1.200, în București. Procesul electoral va dura până la ora 21.

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul în care alegătorul își are domiciliul sau reședința și numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.

Alegătorii pot identifica secția de votare la care sunt arondați și adresa acesteia, accesând site-ul Registrului Electoral și introducând datele personale.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG