Linkuri accesibilitate

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, le cere palestinienilor să fie uniți


La întânirea dintre președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, de la Istanbul, a participat și Khaled Meshaal, unul dintre liderii de top ai Hamas.
La întânirea dintre președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, de la Istanbul, a participat și Khaled Meshaal, unul dintre liderii de top ai Hamas.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-a întâlnit sâmbătă, 20 aprilie, cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, anunță agenția de presă Anadolu.

Administrația Prezidențială de la Ankara a precizat după întâlnirea care a durat două ore, că în conflictul cu Israelul „cel mai puternic răspuns şi calea spre victorie este prin unitate şi integritate", scrie agenția Agerpres.

Israelul a reacționat dur după anunțurile Președinției Turciei. Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a scris pe contul său de pe rețeaua X: „Alianţa Frăţiei Musulmane: violuri, crime (...) Erdogan, să-ţi fie ruşine!".

Anterior întâlnirii dintre liderii Turciei și Hamas, vineri, 19 aprilie, liderul organizației palestiniene, Ismail Haniyeh, s-a întâlnit separat, cu ministrul turc de Externe, Hakan Fidan.

Șeful diplomației turce a declarat că reprezentanţii Hamas „i-au repetat că acceptă crearea unui stat palestinian în graniţele din 1967" şi, implicit, existenţa statului Israel.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Anca Grădinaru

    Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
    Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

    A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
     
    A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

    Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

    La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

    serbana@rferl.org

XS
SM
MD
LG