Linkuri accesibilitate

Președintele Biden vrea o „mobilizare ca în timp de război” împotriva pandemiei


Președintele Joe Biden a semnat 10 ordine executive pentru a spori lupta cu pandemia de Covid-19

Președintele american Joe Biden a semnat zece noi ordine executive pentru a accelera campania de vaccinare și pentru a spori numărul de teste făcute zilnic, într-o etapă pe care a prezentat-o drept o „mobilizare ca în timp de război” pentru a învinge pandemia.

Biden a spus că vor mai trece luni de zile înainte de a învinge pandemia, dar America va „trece prin asta” dacă oamenii vor lucra împreună.

Într-o depărtare de politica fostului președinte Donald Trump, Biden subliniază o strategie națională, mai degrabă decât să se bazeze pe state pentru a decide ce este mai bine.

„Am să fiu clar - lucrurile vor continua să se înrăutățească înainte de a se îmbunătăți", a spus el, adăugând că se așteaptă ca numărul morților să depășească jumătate de milion până luna viitoare, potrivit BBC.

Vorbind de campania de vaccinare, el a că lansarea a fost un „eșec trist până acum” și a descris planul său pentru 100 de milioane de vaccinări în primele sale 100 de zile de mandat drept „una dintre cele mai mari provocări operaționale pe care le-a asumat vreodată națiunea noastră”.

Biden a promis că va fi transparent în ceea ce privește eșecurile și va permite oamenilor de știință să lucreze fără interferențe politice.

„Sunt convins că poporul american este gata să depună tot efort pentru a face acest lucru”, a conchis el. „Putem face acest lucru dacă stăm împreună”.

Ulterior, principalul consilier medical Anthony Fauci a vorbit despre campania de vaccinare, spunând că administrația Biden „amplifică” programul care era deja acolo.

Dacă, după cum se spera, 70-85% din populație ar fi vaccinată până la sfârșitul verii, ar exista „un grad de normalitate” până în toamnă, a spus el.

Dr. Fauci a spus că principala sa preocupare este de a convinge oamenii care erau sceptici cu privire la vaccin să-l ia.

El a adăugat că administrația este în discuții cu producătorii pentru a furniza mai multe vaccinuri, pe fondul rapoartelor privind problemele de aprovizionare. Unii oficiali regionali spun că au rămas fără doze de vaccin.

Aproximativ 16,5 milioane de doze au fost administrate în Statele Unite. Deși ca număr sunt pe primul loc în lume, Statele Unite sunt abia pe locul 4 ca număr de vaccinuri administrate la 100 de locuitori, după Israel, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG