Linkuri accesibilitate

Preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, vine miercuri în vizită de stat în România


Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Frank-Walter Steinmeier vor avea miercuri declaraţii de presă comune.
Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Frank-Walter Steinmeier vor avea miercuri declaraţii de presă comune.

Preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, va efectua o vizită de stat în România în perioada 24-26 mai 2023, la invitația președintelui Klaus Iohannis, anunță vineri Ambasada Germaniei la București.

Administraţia Prezidenţială a anunțat, tot vineri, că cei doi președinți vor avea convorbiri oficiale, urmate de declaraţii de presă comune.

Președintele german va avea apoi convorbiri politice cu premierul Nicolae Ciucă și, la Parlamentul României, cu președinta Senatului, Alina Gorghiu, și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. De asemenea, este planificată o întâlnire cu reprezentanți ai comunității de afaceri.

În cea de-a doua zi a vizitei, președintele Germaniei se va afla la Sibiu împreună cu președintele Klaus Iohannis.

Acolo va purta discuții la primărie, precum și cu reprezentanți ai Forumului Democrat al Germanilor din România. De asemenea, cei doi vor vizita Colegiul Național „Samuel von Brukenthal“ din Sibiu și Biserica fortificată din Cristian.

Ulterior, Frank-Walter Steinmeier va călători la Timișoara.

Administraţia Prezidenţială de la București arată că „vizita de stat a Preşedintelui Republicii Federale Germania reprezintă un moment important cu încărcătură simbolică al relaţiei excelente româno-germane, cu caracter strategic, dintre cele două ţări”.

Administraţia Prezidenţială arată că preşedintele Klaus Iohannis şi Preşedintele Frank-Walter Steinmeier vor transmite un mesaj de solidaritate şi sprijin pentru Ucraina şi poporul ucrainean în faţa agresiunii brutale a Federaţiei Ruse.

„De asemenea, în cadrul convorbirilor vor fi abordate şi sprijinul şi susţinerea puternice ale celor două ţări pentru Republica Moldova. Cei doi şefi de stat vor avea şi un schimb de opinii privind evoluţia situaţiei de securitate şi consolidarea în continuare a posturii de apărare înaintată pe Flancul Estic al NATO, în pregătirea Summitului de la Vilnius”, mai anunţă Administraţia Prezidenţială.

XS
SM
MD
LG