Linkuri accesibilitate

Președintele Iohannis convoacă o ședință cu specialiștii din medicină


Romania Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință la Palatul Cotroceni cu specialiștii din domeniul medical pentru a discutat actuala situație a pandemiei de coronavirus și a stabili măsurile care trebuie luate pentru gestionarea pandemiei.

Vor participa la ședință Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății; Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; general dr. Ionel Paul Oprea, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății; dr. Andreea Moldovan, Director Medical, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov; dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF, arată Administrația Prezidențială.

Ședința vine la o zi după ce România a înregistrat un nivel record al ratei de pozitivare a testelor efectuate de 38,2%. Luni au fost anunțate 4.041 de noi cazuri de infectare cu coronavirus confirmate după prelucrarea a doar 10.566 de teste.

Bucureștiul (3,91) și alte 7 județe din țară au o rată de incidență a cazurilor de peste 3 la o mie de locuitori în ultimele 14 zile, rată care le plasează în scenariul roșu. Cea mai gravă situație este în județul Sălaj (5,17), urmat de Cluj (4,98).

România înregistrează o creștere constantă a ratei de infectare, în paralel cu supra-aglomerarea secțiilor de Terapie Intensivă. La finalul săptămânii trecute au fost înregistrate două zile cu peste 6.000 de cazuri, mortalitatea a crescut și la peste 100 de cazuri pe zi.

Masca va deveni obligatorie în spațiile deschise și în toate județele cu rata de infectare mai mare de 1,5 la mia de locuitori, a anunțat luni seară premierul Ludovic Orban. Decizia va intra în vigoare de joi când va fi adoptată o nouă hotărâre de guvern cu măsuri pentru gestionarea pandemiei.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG