Linkuri accesibilitate

Președintele Iohannis se vede la Cotroceni cu toți miniștrii PNL


Premierul Florin Cîțu a fost prezent și la ședința cu miniștri USR de joi și este invitat și la întâlnirea cu liberalii
Premierul Florin Cîțu a fost prezent și la ședința cu miniștri USR de joi și este invitat și la întâlnirea cu liberalii

Președintele Iohannis a convocat pentru vineri la ora 12 o ședință la Palatul Cotroceni cu toți miniștrii PNL din guvernul Florin Cîțu. Ședință la care sunt invitați doar liberalii din executiv vine la doar o zi după ce șeful statului a convocat la Cotroceni doar miniștrii de la USR-PLUS. Premierul Cîțu a fost invitat la ambele ședințe.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea vineri, 8 ianuarie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu", transmite Admintrația Prezidențială.

Administrația Prezidențială nu a transmis o temele abordate la niciuna din cele două ședințe, ele fiind anunțate drept "Întâlnire cu premierul României și membri ai Guvernului".

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR), a declarat că întâlnirea de joi cu președintele Klaus Iohannis a fost o discuție despre priorităţile fiecărui ministru.

A fost o relaţie instituţională, o relaţie corectă. Am avut o discuţie despre priorităţile fiecărui ministru, am spus şi eu cele care sunt relevante pentru Ministerul Economiei”, declarat Claudiu Năsui, la Antena 3, întrebat despre întâlnirea pe care mai mulţi miniştri au avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Totodată, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, a arătat că preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, joi, miniştrilor USR PLUS să îşi "asume curajos reforme".

"După amiază, alături de prim-ministrul Florin Cîţu şi vicepremierul Dan Barna, am participat însoţit de colegii mei, miniştri din USR PLUS, la o întâlnire cu preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Am vorbit împreună despre priorităţile miniştrilor USR PLUS, iar preşedintele ne-a îndemnat să ne asumăm curajos reforme. Şi vom face acest lucru! Mai mult, nu doar că ne vom susţine unul pe celălalt pentru îndeplinirea obiectivelor pe care coaliţia de guvernare şi le-a propus, dar ne bucurăm şi de sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis", a scris Teleman, pe pagina sa de Facebook.

O posibilă ședință cu miniștrii UDMR și vicepremierul Kelemen Hunor nu a fost încă anunțată de către Administrația Prezidențială.

XS
SM
MD
LG