Linkuri accesibilitate

Președintele Iranului merge în Rusia, la reuniunea BRICS 


Președintele Iranului, Masoud Pezeshkian, susține întărirea legăturilor cu Rusia.
Președintele Iranului, Masoud Pezeshkian, susține întărirea legăturilor cu Rusia.

Președintele Iranului, Masoud Pezeshkian, va participa la viitorul summit BRICS din Rusia, care va avea loc între 22 și 24 octombrie, anunță agenția Reuters, care citează presa de la Teheran.

Ambasadorul Iranului la Moscova, Kazem Jalali, a explicat că președintele Masoud Pezeshkian va merge la summitul BRICS de la Kazan, oraș rusesc situat la est de Moscova.

Liderul de la Teheran se va întâlni acolo cu omologul său rus, Vladimir Putin, a spus Jalali.

Anunțul vine în în contextul în care secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat marți că Rusia a primit rachete balistice din Iran și este posibil să le folosească în Ucraina în câteva săptămâni.

„Cooperarea dintre Moscova și Teheran amenință securitatea europeană”, a avertizat șeful diplomației americane.

Statele Unite, Germania, Marea Britanie și Franța au impus marți, pe 10 septembrie, noi sancțiuni Iranului, inclusiv măsuri împotriva companiei aeriene naționale Iran Air.

Ministrul iranian de Externe, Abbas Araqchi, a declarat miercuri că Teheranul nu a livrat nicio rachetă balistică Rusiei și că sancțiunile impuse de SUA și cele trei țări europene împotriva Iranului nu sunt o soluție.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Anca Grădinaru

    Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
    Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

    A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
     
    A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

    Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

    La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

XS
SM
MD
LG