Linkuri accesibilitate

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski se întâlnește la Atena, cu liderii Uniunii Europene și cu cei din Balcani


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, discută luni și marți la Atena, cu liderii Uniunii Europene și ai mai multor state din Balcani și Europa de Est, printre care și premierul României, Marcel Ciocacu.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, discută luni și marți la Atena, cu liderii Uniunii Europene și ai mai multor state din Balcani și Europa de Est, printre care și premierul României, Marcel Ciocacu.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunțat că va discuta la summitul Uniunii Europene și al statelor din Balcani despre cooperare militară și integrarea euro-atlantică a țării sale. Zelenski va avea și mai multe întâlniri bilaterale.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a sosit la summitul de la Atena după ce a fost in Olanda și Danemarca, într-un turneu în care a avut ca scop obținerea de avioane F -16 pentru armata țării sale.

După ce a ajuns în capitala Greciei, luni seara, președintele Volodimir Zelenski a scris pe contul său de Twitter, că va discuta cu liderii Uniunii Europene și cu cei ai altor state participante la summitul de la Atena despre coordonarea necesară integrării Ucrainei în UE și NATO.

La Atena, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, au semnat o declarație privind integrarea țării vecine în UE și NATO.

Potrivit liderului de la Kiev, Grecia este una dintre țările care va găzdui antrenarea piloților ucraineni pentru avioane F-16 și urmează să anunțe un nou ajutor pentru țara vecină.

Înainte de cina oferită de organizatorii reuniunii, premierul României, Marcel Ciolacu, a discutat cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Prim ministrul Marcel Ciolacu a scris pe contul său de Twitter că i-a spus președintelui Ucrainei că România susține începerea negocierilor de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană în acest an.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a discutat la Atena, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
Premierul României, Marcel Ciolacu, a discutat la Atena, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

La summitul de la Atena, premierul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit în această seară, cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cei doi lideri au discutat, potrivit premierului Marcel Ciolacu, atât despre situația de securitate din Marea Neagră cât și despre implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență și încercarea României de a intra în spațiul Schegen.

Și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris pe Twitter că întâlnirea cu premierul României, Marcel Ciolacu, a fost una foarte bună.

Șeful Executivului a scris pe contul de Facebook al Guvernului că i-a spus președintei Comisiei Europene că România are nevoie de un „sprijin financiar suplimentar în contextul actual care necesită accelerarea dezvoltării infrastructurii.”

  • 16x9 Image

    Anca Grădinaru

    Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
    Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

    A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
     
    A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

    Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

    La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

XS
SM
MD
LG