Linkuri accesibilitate

Presiuni pentru amânarea Jocurilor Olimpice: Canada și-a anunțat retragerea


Numeroase persoane au participat la ceremonia de primire a torței olimpice la sosirea în Japonia

Canada devine prima țară care anunță boicotarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din această vară, în timp ce Australia le-a transmis sportivilor să se pregătească pentru o amânare de un an.

În tot acest timp, Comitetul Olimpic Internațional a semnalat pentru prima dată posibilitatea amânării celei mai importante competiții sportive din lume.

Opoziția față de desfășurarea competiției în luna iulie a crescut vertiginos în ultimele 48 de ore, cu delegații puternice precum cele americane și britanice de atletism, cât și mai multe comitete naționale, cerând public o amânare ca urmare a pandemiei de coronavirus care a ucis peste 13.000 de persoane la nivel global.

Decizia de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo „ar putea deveni inevitabilă" dacă pandemia de coronavirus va face imposibilă organizarea competiţiei în condiţii sigure, a recunoscut luni, pentru prima oară, și premierul japonez Shinzo Abe, citat de Reuters.

Abe, care a vorbit în faţa Parlamentului japonez, a asigurat că ţara sa este în continuare angajată să organizeze JO 2020 în cele mai bune condiţii, însă „dacă acest lucru va deveni dificil, ţinând cont cu prioritate de sportivi", decizia unei amânări „​ar putea deveni inevitabilă".

Canada a devenit prima federație olimpică care anunță că nu își va trimite sportivii la Jocurile OIimpice pentru a le proteja sănătatea, dar a lăudat deschiderea oficialilor de a încerca să găsească alternative pentru o posibilă amânare.

Jocurile Olimpice de la Tokyo erau programate în perioada 24 iulie - 9 august. Pandemia de coronavirus a făcut peste 13.000 de victime la nivel global.

Jocurile Olimpice nu au fost niciodată anulate, reprogramate sau amânate pe timp de pace, iar dacă ediţia din acest an de la Tokyo nu se va desfăşura conform calendarului ar reprezenta o premieră istorică.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Finanțarea bisericilor din diaspora, cu bani de la stat
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:53 0:00
XS
SM
MD
LG