Linkuri accesibilitate

Presupus atac terorist în Suedia. Opt răniți, doi în stare gravă. Atacatorul, prins


Suedia - Serviciile de urgență suedeze la atacul din aprilie 2017
Suedia - Serviciile de urgență suedeze la atacul din aprilie 2017

Opt persoane au fost rănite miercuri în Vetlanda, un orășel din sudul Suediei, într-un presupus atac terorist comis de un individ de 20 de ani care a înjunghiat opt persoane, din care două se află în stare gravă la spital, transmit agențiile internaționale de știri.

Bărbatul a fost prins după ce a fost împușcat de polițiști și internat sub pază.

Acestea din urmă au exclus inițial o pistă teroristă, dar miercuri seară au spus că suspectează că a fost un atac terorist.

„Poliția are situația sub control în Vetlanda, ce a fost mai grav s-a încheiat, iar acum munca poliției se va concentra pe anchetă”, au transmis autoritățile, citate de Euronews.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG