Linkuri accesibilitate

Prețul petrolului a înregistrat o depreciere record


Prețul petrolului s-a prăbușit cu aproape 30%
Prețul petrolului s-a prăbușit cu aproape 30%

Prețul petrolului a suferit o cădere de aproape 30%, luni, după ce Arabia Saudită a lansat un război al prețurior cu Rusia, până nu de mult partenerul său din organizația internațională a celor mai mari producători (OPEC).

În Statele Unite, prețul petrolului se îndreaptă spre o scădere record. Aici, s-a înregistrat cea mai mare depreciere din 1991, potrivit unor statistici ale Refinitiv, furnizor global de date și infrastructură privind piețele financiare, citate de CNN.

Astfel, în SUA, prețul petrolului a scăzut cu până la 27%, ajungând la un nivel minim 30 de dolari pe baril.

Arabia Saudită, cel mai mare producător de petrol, dorește să pedepsească Rusia, al doilea producător ca mărime, ca urmare a deciziei de a nu sprijini actuala înțelegere privind limitarea producției mondiale de petrol după ce a acordul va expira la finalul lui martie, conform Reuters.

Acțiunile Riadului vin după ce în cadrul negocierilor de vineri din cadrul OPEC, Rusia a refuzat un acord care îi cerea să reducă producția pentru a stabiliza prețul. Eșecul negocierilor de la Viena s-a resimțit imediat în prețul petrolului care a scăzut consecutiv vineri și sâmbăta cu 10%.

Ulterior eșecului negocierilor din cadrul OPEC, Arabia Saudită a escaladat situația prin noi acțiuni menite să redobândească controlul. Astfel, Riadul a redus prețurile și a stabilit să crească producția brută pentru luna aprilie.

XS
SM
MD
LG