Linkuri accesibilitate

UDMR nu susține un candidat anume în turul al doilea. Kelemen Hunor îl votează pe Klaus Iohannis, dar nu-i face campanie


Kelemen Hunor îl votează pe Klaus Iohannis potrivit afilierii la Partidul Popularilor Europeni
Kelemen Hunor îl votează pe Klaus Iohannis potrivit afilierii la Partidul Popularilor Europeni

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a anunțat că nu va exista o recomandare de vot din partea conducerii Uniunii pentru turul al II lea al prezidențialelor, pentru că formațiunii pe care o conduce nu i s-a cerut ajutorul.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, după Consiliul Permanent al UDMR, că niciunul dintre candidații care au intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale nu le-a cerut sprijinul și, prin urmare, nu au de ce să îi susțină. În declarația de la publicarea estimărilor de vot din seara alegerilor, Klaus Iohannis a făcut apel la USR, PMP și UDMR să i se alăture pentru a construi împreună „o Românie normală”. În termeni electorali, această declarație poate fi interpretată ca o invitație la susținerea lui Iohannis în turul al doilea, însă nu au existat până acum enunțate intenții de negocieri în vederea formarii unei coaliții electorale pentru al doilea tur al alegerilor.

Kelemen Hunor a spus că lasă la latitudinea alegătorilor UDMR să decidă cu cine votează în turul doi. Kelemen Hunor a explicat totuși că el îl va vota pe Klaus Iohannis.​„Au trecut trei zile de la primul tur. În aceste zile nimeni din cei care au intrat în turul II nu a cerut sprijinul nostru, nu a cerut sprijinul comunității maghiare. Nu putem susține acești candidați, nu putem face campanie pentru ei”, a spus Hunor

Întrebat care este opțiunea sa, liderul Uniunii a evitat să-i pronunțe numele lui Klaus Iohannis însă indirect și-a declarat susținerea pentru el, spunând că va vota candidatul PPE.

„Dincolo de supărările mele, voi susține candidatul PPE, cu ștampila. Nu voi face campanie pentru el.”, a spus Kelemen.

Kelemen Hunor a candidat la alegerile prezidențiale, unde a obținut sub 5% din voturi, potrivit numărării a peste 90% din voturi.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG