Linkuri accesibilitate

Primăria Sectorului 1 îi va monitoriza cu brățări electronice pe suspecții de coronavirus


Ministrul Sănătății Victor Costache și primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, într-o conferință de presă comună

Ministerul Sănătăţii şi Primăria Sectorului 1 vor implementa un sistem pentru monitorizarea medicală a persoanelor suspecte de coronavirus aflate în autoizolare, a anunțat marți ministrul Sănătății Victor Costache.

„Scopul nostru este de a monitoriza rapid toţi pacienţii din Bucureşti care sunt în izolare la domiciliu pentru a preîntâmpina orice posibilă apariţie a infecţiei cu coronavirus. Acest sistem are doi elecrozi care se monteaza, monitorizează în timp real temperatura, monitorizează frecvenţa cardiacă, frecvenţa respiratorie, electrocardiograma şi de asemenea locaţia pacientului”, a explicat ministrul Sănătății, Victor Costache.

El a dat asigurări nu va fi nimeni monitorizat cu forța și că, înainte, se va face un acord scris dar a spus că este spre binele fiecăruia ca monitorizarea, altfel gratuită, să fie făcută permanent.

"Este un sistem foarte performant dezvoltat pentru a monitoriza pacienţii noştri cei mai fragili. Acest sistem va preveni şi un posibil infarct, acesta va fi diagnosticat la timp şi va fi tratat mult mai rapid", a mai spus Costache.

Informaţiile sunt centralizate într-o cameră de comandă amenajată la nivelul Ministerului Sănătăţii, care primeşte, de asemenea, şi date de la spitale şi de la Direcţiile de Sănătate Publică din teritoriu.

Sistemul va fi implementat, într-o primă fază, la nivelul Primăriei Sectorului 1, a anunțat Costache într-o conferință de presă comună cu primarul sectorul 1, Daniel Tudorache, cu care a semnat marți un memorandum privind montarea a 600 de holtere.

Cu timpul, sistemul va fi implementat la nivelul întregii Capitale și pe plan național, a mai spus ministrul.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG