Linkuri accesibilitate

O bunicuță de 91 de ani, prima persoană din lume vaccinată cu a doua doză anti-Covid


Margaret Keenan, în momentul primei sale vaccinări

Margaret Keenan este prima persoană din lume căreia i s-a administrat a doua doză de vaccin Pfizer Covid-19, ca parte a unui program de vaccinare în masă. Ea a primit vaccinul la Spitalul Universitar din Coventry, la trei săptămâni de la prima doză.

Directorul executiv al spitalului, Andy Hardy, a declarat că spitalul a fost „încântat” să o primească pe Margaret înapoi, transmite BBC.

Sunt necesare două doze de vaccin pentru a obține imunitatea deplină.

Bunicuța, originară din Enniskillen, Co Fermanagh, a primit o primă doză de vaccin pe 8 decembrie, cu o săptămână înainte de a 91-a aniversare, și a descris-o drept „cel mai bun cadou” primit de ziua sa de naștere.

Serviciul de sănătate britanic a anunțat atunci că rapelul va fi făcut 21 de zile mai târziu „pentru a se asigura că are cele mai mari șanse de a fi protejată împotriva virusului”.

Dozele inițiale de vaccin au fost date spitalelor dar vaccinarea s-a extins de atunci la către medicii de familie și la casele de îngrijire, ridicând astfel prima tranșă de vaccinare la 600.000, potrivit Departamentului de Sănătate britanic.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

#Dependențe
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG