Linkuri accesibilitate

O bunicuță de 91 de ani, prima persoană din lume vaccinată cu a doua doză anti-Covid


Margaret Keenan, în momentul primei sale vaccinări
Margaret Keenan, în momentul primei sale vaccinări

Margaret Keenan este prima persoană din lume căreia i s-a administrat a doua doză de vaccin Pfizer Covid-19, ca parte a unui program de vaccinare în masă. Ea a primit vaccinul la Spitalul Universitar din Coventry, la trei săptămâni de la prima doză.

Directorul executiv al spitalului, Andy Hardy, a declarat că spitalul a fost „încântat” să o primească pe Margaret înapoi, transmite BBC.

Sunt necesare două doze de vaccin pentru a obține imunitatea deplină.

Bunicuța, originară din Enniskillen, Co Fermanagh, a primit o primă doză de vaccin pe 8 decembrie, cu o săptămână înainte de a 91-a aniversare, și a descris-o drept „cel mai bun cadou” primit de ziua sa de naștere.

Serviciul de sănătate britanic a anunțat atunci că rapelul va fi făcut 21 de zile mai târziu „pentru a se asigura că are cele mai mari șanse de a fi protejată împotriva virusului”.

Dozele inițiale de vaccin au fost date spitalelor dar vaccinarea s-a extins de atunci la către medicii de familie și la casele de îngrijire, ridicând astfel prima tranșă de vaccinare la 600.000, potrivit Departamentului de Sănătate britanic.

XS
SM
MD
LG