Linkuri accesibilitate

Prima ședință de guvern de la decretarea stării de urgență


Guvernul este așteptat să adopte mai multe acte normative privind măsuri împotriva coronavirusului
Guvernul este așteptat să adopte mai multe acte normative privind măsuri împotriva coronavirusului

Executivul se va reuni, miercuri, în prima ședință de guvern de la decretarea stării de urgență în România pentru a lua mai multe decizii privind gestionarea pandemiei de coronavirus.

Ședința de guvern este programată pentru ora 17 și va avea loc în regim de teleconferință în condițiile în care mai mulți miniștri, dar și premierul Orban, se află în izolare după ce au intrat în contact cu senatorul liberal Virgil Chițac, confirmat pozitiv cu coronavirus.

Va fi și prima ședință de la reînvestirea guvernului condus de Ludovic Orban, astfel guvernul are capacitatea de a emite și ordonanțe de urgență.

În ședința de miercuri sunt așteptate mai multe acte normative privind acțiuni de limitare a răspândirii coronavirusului, cât și un pachet de măsuri pentru sprijinirea economiei.

De altfel, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat adoptarea unei set de măsuri pentru sprijinirea economiei care va avea un impact bugetar de aproape 2% din PIB.

Avem mai multe instrumente pe care le vom aproba mâine (n.r. miercuri) în şedinţa de guvern", a afirmat Florin Cîțu.

Ședința vine după ce, marți seară, ministrul de Interne, care a căpătat putere suplimentare de a da ordine cu efect de lege prin starea de urgență, a decis închiderea restaurantelor, barurilor și a altor localuri publice ca măsură de distanțare socială pentru prevenirea extinderii pandemiei.

XS
SM
MD
LG