Linkuri accesibilitate

Prima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale


Alegerile locale sunt programate a avea loc pe 27 septembrie
Alegerile locale sunt programate a avea loc pe 27 septembrie

Începând de vineri, 7 august, și până pe 18 august durează perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale care vor avea loc în 27 septembrie, anunță Autoritatea Electorală Permanentă.

Programul calendaristic al acțiunilor necesare desfășurării în bune condiții a alegerilor a fost aprobat prin Hotărârea nr. 576/2020.

Potrivit acesteia, în data de 24 august birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor.

În conformitate cu prevederile art. 46 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni, pentru primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie.

XS
SM
MD
LG