Linkuri accesibilitate

Primarul orașului Odesa, reținut pentru corupție


Truhanov a fost achitat în 2018, dar în 2021 a fost redeschisă o anchetă privind achiziționarea unei clădiri administrative într-o veche fabrică industrială din Odesa.

Procurorii anticorupție ucraineni l-au reținut pe primarul orașului Odesa Ghenadii Truhanov în legătură cu o anchetă privind suspiciunea de corupție, relatează Reuters.

Truhanov a fost ales în 2014 primar al portului Odesa, și este cercetat din 2017 pentru acuzații de delapidare, pe care le-a negat.

Potrivit Reuters, procurorii au declarat pe Telegram că Truhanov ar fi fost reținut pentru 60 de zile pentru că nu a plătit cauțiunea de 30.866.000 grivne (836.082 dolari).

El este acuzat de deturnarea a 92 de milioane de grivne.

Truhanov a fost achitat de acuzații în 2018, dar în 2021 a fost redeschisă o anchetă privind achiziționarea unei clădiri administrative într-o veche fabrică industrială din Odesa.

Combaterea corupției este vitală pentru Ucraina după ce a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană, iar Zelenski a lansat o campanie împotriva corupției, în ciuda faptului că țara a fost invadată de Rusia pe 24 februarie 2022.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG